reBuy

rebuyIedereen heeft er één en we hebben er allemaal best wat geld voor over: een smartphone. De nieuwste modellen tikken al de 1.000 euro aan en de toptelefoons zitten daar al ruim boven. Toch zal niet iedereen er even happig om zijn om dat soort bedragen uit te geven en zelfs voor de mensen die dat wel willen, biedt reBuy uitkomst. Want je kunt jouw overbodige telefoon verkopen op dit platform én je kunt een tweedehands toestel aanschaffen als de nieuwprijs boven je budget ligt.

Daarmee haal je als verkoper of een extra zakcentje binnen en bespaar je als koper aanzienlijk op de nieuwprijs. Wat jouw motief ook mag zijn om gebruik te maken van reBuy, het levert je in elk geval financieel voordeel op. Voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de service van reBuy hebben we een volledige review voor je, want reBuy wordt steeds populairder. Dit is namelijk de marktleider voor refurbished producten.

Waarde checken bij reBuy

De reviewscore van reBuy

Pluspunten

 • De hoogste prijzen voor elektronica
 • Ook voor tablets, consoles en camera’s
 • Gratis verzending

Minpunten

 • Verkoop gerepareerd product niet mogelijk
 • Toestellen met simlock worden niet ingekocht

Wij beoordelen reBuy

 • Klantvriendelijkheid
 • Verzending
 • Onderzoek
 • Prijsvoorstellen
 • Betrouwbaarheid

Wat is reBuy?

Als je een telefoon op het oog hebt die toch nog iets te duur is, dan is het aanschaffen van een refurbished toestel een goed alternatief. Refurbished apparaten zijn opgeknapte apparaten die dan wel zijn teruggestuurd of niet op de markt zijn gekomen. Soms zijn deze gerepareerd of opgeknapt terwijl andere producten al volledig gebruiksklaar zijn. Alle producten die binnenkomen bij reBuy worden uitgebreid gecontroleerd en pas daarna aangeboden. Dat geldt niet alleen voor smartphones, maar ook voor andere elektronische producten als tablets, laptops, en spelcomputers.

Het verkoopdeel van reBuy beschikt over een groot aanbod van elektronische apparaten. Deze zijn beschikbaar in verschillende condities, modellen, en prijsklassen. Omdat je op deze site altijd kunt rekenen op 3 jaar garantie en 3 weken de tijd hebt om het toestel te retourneren, kun je bijna niet fout. Niet gek dus dat refurbished steeds gebruikelijker wordt. Je vindt hier zowel je Android als iOS-apparaat.

Hoe werkt het

reBuy werkt heel eenvoudig. Dit bedrijf koopt elektronische apparaten op van bedrijven en consumenten, repareert deze, en biedt ze vervolgens weer te koop aan via de webshop. Het platform van reBuy is bedoeld voor twee doelgroepen: voor kopers en verkopers.

Voor kopers

Die webshop werkt als alle andere elektronische webwinkels, wat betekent dat je kunt zoeken op jouw gewenste product en deze kunt aanschaffen zoals bij andere online shops. Bij het zoeken op het door jou gewenste apparaat zul je het aantal beschikbare items zien onder vermelding van bepaalde kwaliteitsklassen zoals “Als Nieuw”, “Zeer Goed”, “Goed”, “Sterk Gebruikt”. Daarbij is ook de prijs zichtbaar. Hier geldt dat hoe minder gebruikssporen er zijn, hoe duurder het product. Het product dat je bestelt bij reBuy heb je binnen 2 à 3 werkdagen in huis waarna je 21 dagen de tijd hebt om het terug te sturen, mocht je niet tevreden zijn. Daarnaast heb je ook 3 jaar garantie op het product.

Voor verkopers

Je kunt ook gebruik maken van deze service om jouw eigen producten aan te bieden. Daarvoor ga je naar de website, schakel je naar de optie “Verkopen” en zoek je op het apparaat. Dat doe je op naam of op EAN-nummer, de cijfers die bij de streepjescode staan. Op deze manier kan jouw apparaat worden geïdentificeerd. Ook hierbij geldt dat je de conditie van jouw device moet opgeven. Voor verkoop geldt dat reBuy een bepaalde prijs voor een bepaald product en conditie biedt en als dat akkoord is dan kun je jouw telefoon of andere apparaat opsturen. Er volgt vervolgens eerst nog een controle waarna je een definitief prijsvoorstel doet. Bij akkoord wordt het geld op jouw rekening gestort.

Waarde checken bij reBuy

Voordelen telefoon verkopen

Iedereen die elektronische producten in huis heeft, weet dat er een moment komt dat er een nieuwe versie van wordt aangeschaft. Dat gaat helemaal op voor telefoons waar de nieuwe modellen elkaar in rap tempo opvolgen. Om die reden zal elke telefoonbezitter om de paar jaar, en misschien nog wel eerder, eraan denken om een nieuwe smartphone te kopen. Dat is vaak een redelijke investering, waardoor het wel erg prettig wordt als de kosten zo beperkt mogelijk kunnen worden gehouden. Het verkopen van een telefoon biedt daarom uitkomst. Want zo kun je toch nog wat geld verdienen aan je smartphone.

 • Extra budget: een telefoon verkopen zorgt daarmee voor extra budget die je weer kunt besteden aan de aanschaf van een nieuw toestel. En mocht je al een andere telefoon hebben, dan is het gewoon een eenvoudige manier om geld te verdienen, aan vaak een overbodig apparaat.
 • Goed voor het milieu: hergebruik valt sowieso aan te moedigen en dat is met name het geval voor elektronische apparaten. In plaats van het toestel te laten wegrotten en er niets mee te doen, zorg je ervoor dat iemand anders jouw telefoon in handen krijgt in plaats van zelf een nieuwe aan te schaffen.

Is het betrouwbaar?

reBuy staat bekend als een uiterst betrouwbare partij en dat is te zien aan alle recensies op het internet. reBuy gaat heel gestructureerd te werk en moet in de dienstverlening zowel kopers als verkopers zien te behagen. Dat doet het door uitvoerige controles door ervaren technici. Die controleren of het product voldoet aan de kwaliteitsklasse en of het goed genoeg is om het te kunnen aanbieden op de website. Daarnaast zijn de voorwaarden ook in orde en is het platform gebruiksvriendelijk voor zowel kopers als verkopers.

Uitvoerige kwaliteitscontroles

Als het nodig is om bepaalde onderdelen (zoals een scherm of accu) te vervangen, dan zal dat worden gedaan door de technici. reBuy’s visie is gericht op minstens drie jaar aan gebruiksduur; dit geldt voor elk apparaat, ongeacht de klasse waartoe het behoort. Dat betekent dat je op producten kunt rekenen die functioneel zijn en relatief duurzaam.

Thuiswinkel Waarborg

Tevens beschikt de webwinkel van reBuy over de Thuiswinkel Waarborg. Dat betekent dat reBuy is goedgekeurd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. Hiermee voldoet het bedrijf aan de Nederlandse wet- en regelgeving en kun je als consument gebruik maken van een veilig platform om jouw producten te kopen of verkopen.

Voorwaarden

Ondanks dat het gaat om gebruikte voorwaarden kun je altijd jouw producten retourneren. Daar heb je 21 dagen de tijd voor. Daarnaast heb je 18 maanden garantie op elk product dat je aanschaft via reBuy. Dat is ook de streefperiode van dit bedrijf voor de gebruiksduur van elk product; alle toestellen, van telefoons tot laptops, moeten minstens 3 jaar meegaan.

Klantenservice

De klantenservice van reBuy bereik je door een ticket aan te maken op de website als je bent ingelogd op je reBuy-account. Ook kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 bellen naar het telefoonnummer 030-774 03 09 voor telefonische support. Tot slot heb je de optie om een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl. Daarmee heb je dus drie kanalen tot je beschikking om de support desk van reBuy te bereiken.

Waarde checken bij reBuy

Wat je nog meer moet weten over reBuy

Het bedrijf reBuy is in 2005 opgericht in Duitsland en sinds 2016 ook beschikbaar in Nederland. De website beschikt over een uitgebreid aanbod van elektronische apparaat en heeft sinds de oprichting al 4 miljoen klanten bediend. Daarmee is het uitgegroeid tot de marktleider in Europa als het gaat om het aanbieden van refurbished producten.

Qua prijzen liggen de producten op reBuy een stuk lager dan voor nieuwe producten, alhoewel de kosten vooral dalen bij minder recente producten en modellen. reBuy ziet zichzelf ook als een platform die bijdraagt aan de recycling van elektronische producten.

rebuy

Veelgestelde vragen

Is de verzending gratis?

Is de verzending verzekerd?

Hoelang duurt de verzending?

Wanneer is reBuy opgericht?

Koopt reBuy alleen maar producten?