Het overschot aan mobiele telefoons zorgt voor nieuwe verkoop mogelijkheden voor consumenten. Gebruikte mobiele telefoons worden voor het grootste deel in Nederland nog particulier verkocht. Dit gaat voornamelijk via websites als marktplaats.nl, speurders.nl en tweedehands.nl. Op dit moment worden hier gezamenlijk meer dan 60.000 mobiele telefoons aangeboden. Uiteraard is marktplaats.nl de grootste met een aanbod van ruim 30.000 mobiele telefoons. Het aantal telefoons dat wordt aangeboden stijgt per dag.

Particulier verkopen

Veel consumenten verkopen hun mobiele telefoon particulier omdat men snel geld willen ontvangen voor hun mobiele telefoon. In de praktijk blijkt dit echter vaak een misvatting. Doordat er een overschot is aan mobiele telefoon is wordt het merendeel van de aangeboden toestellen helemaal niet verkocht! Snel geld ontvangen voor je mobiele telefoon is er in veel gevallen niet bij. De mobiele telefoons die wel worden verkocht, leveren in verhouding steeds minder op. Ongebruikte toestellen in originele verpakking zijn nog wel gewild in leveren in verhouding nog een hoog bedrag op. Het onderhandelen over de prijs, de onzekerheid omtrent betaling/levering en het vaak langdurige proces omtrent de verkoop weerhouden steeds meer consumenten ervan om hun mobiele telefoon particulier te verkopen.

Verkopen aan een inkoper

Er worden steeds meer mobiele telefoons verkocht aan bedrijven die telefoons inkopen. Voordelen van de verkoop van mobiele telefoons aan deze bedrijven is dat iedere telefoon geld waard is en direct ingeleverd kan worden. Zowel werkende als niet werkende toestellen hebben een waarde die de consument voor de verkoop te zien krijgt. Het verkoop proces is snel en duidelijk, consumenten weten waar ze aan toe zijn. Veel mobiele telefoon worden nooit verkocht via het particuliere verkoop circuit, al deze telefoon kunnen direct aan een mobiele telefoon opkoper verkocht worden. Consumenten zijn verzekerd van een vergoeding die snel wordt uitbetaald.

Doordat inkopers de mobiele telefoons tegen aantrekkelijke prijzen verkopen in buitenlandse afzetmarkten of gerecyclede onderdelen tegen goede prijzen verkopen kunnen opkopers steeds hogere prijzen bieden voor een mobiele telefoon. Door de verkoop van je mobiele telefoon worden indirect goede doelen gesteund en wordt er bijgedragen aan beter milieu. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een mobiele telefoon te verkopen aan mobiele telefoon inkoper. Op de homepage van deze website zijn de huidige inkopers te vinden.

This Post Has 2 Comments

  1. kelly

    hoi,
    waar kan ik nu vinden aan wie ik mijn kapotte gsm kan verkopen en hoeveel ik hiervoor kan krijgen?
    gr
    kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *