Hoe vaak gebeurt het wel niet, je laat je mobieltje vallen of iemand gaat gaat erop zitten of hij komt in aanraking met water? Zo zijn er nog wel tientallen situaties te verzinnen hoe een mobiele telefoon kapot kan gaan. Je telefoon is kapot en kan niet meer gebruikt worden. Wat nu?

Je defecte mobiel is geld waard

Veel telefoons worden direct weggegooid of verdwijnen in een kast om er vervolgens nooit meer uit te komen. Wat veel mensen niet weten is dat je kapotte mobiele telefoon nog steeds geld waard is. Er zijn een aantal mobiele telefoon recyclebedrijven die kapotte of niet meer werkende toestellen opkoopt. De bedragen die worden betaald zijn uiteraard niet hetzelfde als die worden betaald voor werkende toestellen, maar er wordt toch een leuk bedrag uitgekeerd.

Veel mensen vragen zich af waarom ze nog een bedrag voor hun kapotte telefoon ontvangen. Heel simpel, in mobiele telefoons zitten namelijk veel grondstoffen die geld waard zijn. De mobiele telefoons zullen worden gerecycled, de grondstoffen zullen hierna worden hergebruikt. Door je mobiele telefoon te verkopen aan telefoon recycle bedrijf wordt er dus ook een duurzame bijdrage geleverd aan het milieu.

This Post Has 7 Comments

 1. Malou Bergen

  Onlangs heb ik mijn iPhone ingeleverd omdat deze kapot was. Het kan goed zijn dat deze iPhone nu wordt gebruikt in Afrika. Een andere optie is natuurlijk dat onderdelen uit de telefoon zijn gehaald voor hergebruik. Dan is het een mooie bijdrage aan het verminderen van elektronisch afval. Ik heb er in ieder geval een mooi bedrag voor teruggekregen!

  1. Soraida

   Hallo , ik heb een vraagje men iPhone 6s is helemaal kapot en kan het niet meer gebruiken . En ik zoek ergens on dat te verkopen ? Zou je weten hoe en waar aub ?

    1. Danielle

     Beste Vinny, ik heb drie kapotte Iphone 6, ik wil ze niet weggooien, zie nu zelfs dat ze wat waard zijn. Weet u hoe en waar ik ze kwijt kan, en zoals hier staat, bij u? Hoe gaat dan eea in zijn werk?

    2. ben romarck

     ik heb 13 mobieltjes misschien nog iets meen ,wat zijn die waard ,en bij wie en hoe te verkopen?

    3. Jacob Reinink

     Koop jij ook echt volledig onherstelbare mobieltjes op voor de metalen die erin zitten? Ik heb er nl nog al wat liggen. Wat brengt zoiets op per 100 gram?

 2. Bas

  Top dat er gerecycled wordt. Hierdoor blijven grondstoffen bespaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *