GSMLoket

gsmloketWe hebben allemaal een smartphone en we willen ook allemaal een nieuwe. De nieuwe modellen volgen elkaar in razend tempo op en dat brengt de gemiddelde Nederlander vaak bij een nieuw dilemma: is het al tijd om over te stappen? GSMLoket maakt die keuze gelukkig net iets makkelijker, want op deze website kun je jouw oude toestel namelijk verkopen. En zo sla je twee vliegen in één klap: je bent van je vorige telefoon af en je hebt extra budget om een nieuwe te kopen.

Wat voor jou ook de reden mag zijn om gebruik te maken van de website van GSMLoket, het levert in ieder geval financieel voordeel op. Voor iedereen die meer wil weten over GSMLoket hebben we een volledige review, want deze website wordt steeds populairder onder Nederlandse en Belgische telefoonbezitters. En we snappen wel waarom.

De reviewscore van GSMLoket

Pluspunten

 • Eén van de eerste Nederlandse partijen
 • Ook voor tablets
 • Gratis verzending

Minpunten

 • Producten met ernstige schade hebben geen waarde
 • Toestellen met actieve account worden niet ingekocht

Wij beoordelen GSMLoket

 • Klantvriendelijkheid
 • Verzending
 • Onderzoek
 • Prijsvoorstellen
 • Betrouwbaarheid

Wat is GSMLoket?

GSMLoket is er voor alle smartphonebezitters die een overbodig toestel willen verkopen voor een eerlijke prijs en niet teveel wil nadenken over alles wat komt bij kijken bij een particuliere verkoop op bijvoorbeeld een site als Marktplaats. Zo hoef je niet meer te onderhandelen, met mensen af te spreken voor een eventuele bezichtiging van het toestel, en heb je minder onzekerheden over de betaling. Het toestel wordt online opgegeven, via de post verstuurd, en de betaling vindt plaats na ontvangst. Super simpel.

Hoe werkt het

De website van GSMLoket is een plek waar je oude mobiele telefoons kan verkopen. Je kunt je op deze site aanmelden om daarna je oude mobiele toestel te verkopen. Naast smartphones kan je ook andere elektrische apparaten als tablets te koop aanbieden. GSMLoket werkt eenvoudig, efficiënt, en snel. Nadat de oude mobiele telefoon is geregistreerd via de website, kan je deze gratis opsturen via de site van PostNL. Eenmaal ontvangen en gecontroleerd, wordt het geld netjes overgemaakt op je bankrekening.

Andere mensen kunnen er nog mee uit de voeten

GSMLoket hergebruikt oude telefoons en verzend ze naar landen die minder welvarend zijn en waar mensen uit de voeten kunnen met de opgestuurde toestellen. Ook is de website ervoor bedoeld om te voorkomen dat smartphones worden vernietigd, wat milieutechnisch uiteraard niet wenselijk is. GSMloket.nl is een initiatief van Ecowave BV en zoals die naam doet vermoeden, gaat het om een bedrijf dat zich richt op milieukwesties. Ecowave werkt via GSMLoket samen met fabrikanten, operators, en de telecom sector. Het verkopen van je smartphone of tablet doe je in een paar simpele stappen:

Verkopen
 • Kies het merk van je toestel en het model.
 • Doe de aangegeven controles.
 • Bevestig jouw verkoop.
 • Voer je persoonsgegevens in.
 • Accepteer de algemene voorwaarden
 • Bevestiging de verkoop via ‘Verkoop afronden’
 • Verwijder persoonlijke data, bestanden, wachtwoorden en andere beveiligingen op het toestel.
Verzenden
 • Print de bevestiging, die tevens per e-mail is verstuurd.
 • Kies voor de gewenste verzendoptie.
 • Verpak het product samen met de opdrachtbevestiging in een stevige luchtkussen envelop (deze is verkrijgbaar bij het postkantoor) of doosje. Bij 2 of meer toestellen, verpak je ze in een doos.
 • Print de verzendlabel uit plak deze op het pakket.
Betalen
 • De verkoop wordt op de dag van ontvangst verwerkt.
 • De uitbetaling vindt op werkdagen binnen 24 uur plaats.

Voordelen telefoon verkopen

Iedereen die een telefoon heeft, weet dat deze verouderen en dat er tijd komt op ze op te volgen met een nieuwe aanwinst. In sommige gevallen worden de smartphones weggeven of weggegooid, terwijl anderen ze liever wensen te verkopen als er nog wat aan te verdienen valt. Dat laatste is helemaal geen gekke gedachte, want het levert een aantal voordelen op zoals financieel voordeel. Al met al zijn de belangrijkste voordelen:

 • Budget: elektronische apparaten zijn altijd in trek en leveren daarom redelijk wat geld op. Hoeveel dat is hangt natuurlijk af van het merk en model en de staat van het toestel. Met een beetje geluk kun je een deel van het geld gebruiken voor een nieuwe telefoon.
 • Milieu: daarnaast is het ook milieutechnisch een goede zet. Je zorgt er namelijk voor dat de smartphone niet verloren gaat. Sommige mensen zouden hun telefoon zelfs dumpen en dat is erg slecht voor het milieu. Doordat iemand anders nu jouw smartphone in handen krijgt, blijft het toestel in gebruik.
 • Iedereen blij: en daarmee komen we meteen uit bij ons derde punt, want terwijl jij het toestel overbodig vindt, zijn andere mensen juist hartstikke blij met het toestel. Voor hen is het een manier om te kunnen profiteren van alle gemakken die een smartphone met zich meebrengt. Jij blij, de koper blij, iedereen blij.

Is het betrouwbaar?

GSMLoket staat bekend als een betrouwbare partij en dat is te zien aan alle recensies op het internet. Het bedrijf is gevestigd in Sittard en bij vragen kun je contact met ze opnemen via de mail en telefonisch. De dienstverlening zelf verloopt ook goed met een makkelijke procedure, een even makkelijke verzending, en een snelle uitbetaling. De website is gebruiksvriendelijk en de toestellen die worden verkocht lenen zo ook een recycle doel.

GSMLoket is onderdeel van Ecowave, een organisatie die officieel is erkend door het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening met een registratie op de VIHB-lijst onder nummer LI512122VIHX. In België staat het bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij geregistreerd onder nummer 82912. Er heerst alom tevredenheid over de controle van de toestellen, de verzending en ontvangst en de uitbetaling door GSMLoket. Wij durven deze partij daarom als betrouwbaar te bestempelen.

Wat je nog meer moet weten over GSMLoket

GSMLoket is gericht op het inkopen van gebruikte telefoons en andere elektronische apparaten die worden herverkocht aan andere gebruikers. Op deze manier verdienen oude eigenaren geld aan de verkoop en worden de toestellen hergebruikt door de nieuwe eigenaren. GSMLoket is een initiatief van Ecowave B.V. dat sinds 2006 actief is en zichzelf omschrijft als een milieubewuste onderneming met innovatieve inruilconcepten voor zowel consumenten, winkels, als operators. Samen met deze partijen wil GSMLoket ervoor zorgen dat de miljoenen telefoons, die nu vaak ongebruikt in de la liggen, niet als afval worden weggegooid, maar in plaats daarvan een betere bestemming krijgen.

gsmloket

Veelgestelde vragen

Is de verzending gratis?

Is de verzending verzekerd?

Hoelang duurt de verzending?

Wanneer is GSMLoket opgericht?

Koopt GSMLoket alleen maar producten?